neděle 16. dubna 2017







Musím se přiznat, že Velikonoce zrovna nepatří k mým neoblíbenějším svátkům. Už od dětství z nich mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu se k nim pojí mé oblíbené pečení a zdobení perníčků, malování vajíček, motání věnců a karabáčů, bonus v podobě dvou dnů volna navíc a na tu druhou ten prapodivný zvyk s "bitím" holek tatary, jalovčím, vařechou a vším čím to dost bolí, zvláště pokud je koledník notně posilněn ... polévání vodou, což bych ještě přežila, ale co fakt nedávám jsou ty odporné konvalinkové voňavky, které na sobě cítím ještě týden. Když to vše dám na misku vah, tak vážně nevím, jestli je mám nebo nemám ráda.


A jak to máte s Velikonocemi vy ????
Máte je rády či nerady ???





9 komentářů:

  1. Marki, krásné Velikonoce (v rámci možností) i Tobě. Já to mám s těmi rozporuplnými pocity velmi podobné - nevadilo by mě ani tak "vyprášení" na zadek a ta voda, hnusí se mi ale odporné voňavky, ožralí a více či méně oplzlí chlapi a kluci, co si z Velikonoc dělají business. To pěkné, původní se stále více vytrácí... A.

    OdpovědětVymazat
  2. Marki na Velikonoce jsem chtela byt vzdycky kluk :D. Mam to podobne. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Markinko, krásné Velikonoce. Já je prožívám spíš v naprostém poklidu, takže je ráda mám.
    Pa M.

    OdpovědětVymazat
  4. Marki krásné Velikonoce přeji.U nás také prožíváme tak nějak v klidu.-)

    OdpovědětVymazat
  5. Driv jsem je nemusela vubec,ted to davam kvuli detem. Pa. M.

    OdpovědětVymazat
  6. K Velikonocům jsem našla vztah, až když jsem se přestěhovala na venkov, tady ty tradice nějak dávají smysl. A po návštěvě Španělska, kde Velikonoce jsou opravdu ten největší svátek, jsem začala vnímat i tu křesťanskou mystiku kolem. A opravdu jsme se doma 40 dní před velikonocemi nenudili :-) A tulipány máš překrásné, než jsem nasadila brýle, myslela jsem, že to jsou kouzelné magnolie. Užívej :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Marki, krásné velikonoce i Tobě. Když jsem byla malá, tak nic moc, teď, když už můžu klidně ven a nikdo mě nemlátí pomlázkou, si je užívám s dětmi, pečeme a čekáme jen na milé návštěvy (bydlíme skryti na kopci, takže by k nám nikdo ožralý ani nevylezl :-) .-). Pa D.

    OdpovědětVymazat
  8. Marki, hlavu vzhůru, to špatné hodit za hlavu a myslet jen na to pěkné, přece si nenecháš kazit ty krásné svátky a volno a příchod jara ... mimochodem moc krásné tulipány a věnec se mi také moc líbí. Tak krásné Velikonoce a ... třeba někde v přírodě :o) Peťa.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím, musím říct, že taky nepatřím mezi ty, co jsou z Velikonoc nadšení, ale hledám si k nim cestu v podobě výzdoby a dobrot. Letos jsme tomu všemu ujeli pryč a mám pocit, že mi něco chybí :-)))). Pohodové dny, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki